Laddar Evenemang

Vårens utflykt

Tid: Tisdagen den 9 maj 2023, kl. 8.00..

Plats: Resecentrum hpl A (OBS annan påstigningsplats)

I vår rattar Palm och Gyll oss igen. Färden går söderut mot Vikbolandet och Söderköping. Första stoppet blir i den idylliska staden Söderköping, där Madickenfilmerna spelades in på 70-talet.

Vi får en timme fri tid till att strosa längs Göta Kanal, kanhända fika eller ta en himmelskt god glass på Smultronstället vid Slussplan. Därefter möter guiden Margareta upp för en timmes promenad i staden. Vi får en klassisk stadsrundtur där hon berättar om stadens historia och sevärdheter.

Dags att äntra bussen igen. Vi åker på små vägar på Vikbolandet till Vikbolandstruts. Ytterligare en guidning blir det, då på strutsfarmen och sen får vi avnjuta deras utsökta strutslunch. Tid finns även avsatt för besöka gårdsbutiken (medtag kylbox om intresse finns för strutsinköp).

Sista stoppet blir på Zarah Leander Museum, Häradshammar där museivärden tar hand om oss och visar runt. I filmrummet visas film, där Zarah uppträder i både bild och ljud. Vi avslutar med eftermiddagskaffe med bulle och Härsmekaka.

Efter detta tredje besök återvänder vi till Örebro och räknar med att vara åter i Örebro senast kl 18.00

Kostnad: 640 kr (baserat på 20 deltagare och subvention från PFF centralt). För att resan ska kunna genomföras måste vi vara minimum 20 personer samt att anmälan är bindande. Tag gärna med anhörig eller god vän (icke medlem) som betalar 50 kr extra.

Anmälan: Senast 30 april OBS bindande till agneta.emanuelson@telia.com eller 070-697 42 25.

 

Till toppen