Laddar Evenemang

Rostorps blommande trädgårdar

OBS ny information!

Tid: Torsdagen den 25 maj 2023, kl 12.00-15.30 ca.

Plats: Restaurang ”Mötesplats Ignis”, Norra Bulltoftavägen 8 B, Malmö, sedan Åkerövägen 32, och Stenkyrkegatan 6, Rostorp, Malmö. Man tar lämpligen buss nr 4 från Malmö C, och stiger av på hållplatsen ”Malmö Beijers Park”. Sedan en kort promenad västerut på Norra Bulltoftavägen, så ligger Ignis på höger sida.

Vi börjar vår samvaro med gemensam dagens lunch på Kirsebergs seniorcenter ”Mötesplats Ignis”, beläget bara ett par hundra meter från vårt första stopp i

Rostorps villaförort, en idyllisk trädgårdsstad med rötter i egnahemsrörelsen på 1920-talet. I våra dagar har området uppmärksammats för en ambitiös dokumentation av ett tiotal av trädgårdarna. Vi bjuds på en ordentligt titt på två av dem, en tillhörig pensionerade kyrkoherden Per Håkansson, och en tillhörig vår egen PFF-medlem Kerstin Ljung – men allra först berättar Per Håkansson om projektet och den bok som för inspirationen vidare.

Allt förhoppningsvis upplevt i prunkande försommarhärlighet!

Kostnad: Kerstin och Per bjuder på visningen. Var och en betalar dagens lunch.

Anmälan: Senast 16 maj till Jarl Ingelf, Jarl.Ingelf@gmail.com eller 070-789 49 94.Viktigt att bekräfta att lunch önskas eftersom den förbeställs!

Till toppen