Laddar Evenemang

PFF får en exklusiv visning av den lilla byggnaden i Hagaparken, som inte kallas slott, utan ”paviljong”, brukar betecknas som ett av den svenska arkitekturens vackraste smycken. Byggandet påbörjades 1787, och 1790 kunde Gustaf III flytta in. Han fick dock inte njuta så länge av miljön; skottet på Operamaskeraden satte stopp för en kort men lysande epok. Vi kommer att visas runt i rummen av museiläraren Per Sjödahl, som i många år arbetat i de kungliga slotten och som vet det mesta om Gustaf III och hans miljö. Efter visningen, som tar ungefär en timme, kan de som vill äta lunch tillsammans i Koppartälten.

Tid: Onsdagen den 24 augusti 2022 kl. 12.00.

Plats: Entrén till Paviljongen. Kollektiva transportmedel: Förslagsvis buss 57 från Sveavägen till hållplats Haga Norra. Därifrån är det drygt 10 minuters promenad till Gustaf III:s Paviljong.

Kostnad: 100 kr för entré och guidad visning. Beloppet betalas efter bekräftelse om plats till postgiro 158971-2.

Anmälan: Senast den 10 augusti till Gösta Öhman k.gosta.ohman@gmail.com eller 076-144 47 47. Miljön i byggnaden är ömtålig, så vi måste begränsa antalet deltagare till 20 personer. Först till kvarn…

Till toppen