Laddar Evenemang

Vårutflykt till Ellen Keys Strand, Vadstena, Kornettgården och Cloetta.

Tid: Tisdagen den 17 maj 2022 kl. 7.45-18.00.

Plats: Gamla Myrorna i hörnet Fredsgatan/Klostergatan, Örebro.

I vår åker vi med Palm och Gyll igen. Vi startar med förmiddagskaffe på Ombergs sydsluttning med utsikt över Vättern med bröd från Lill-Annas och kaffe från termos.

Därefter får vi en guidning av Ellen Keys Strand, ett före detta privat hem till författarinnan Ellen Key, på ca en timme.

Bussen åker sen vidare mot Vadstena och där väntar en guide på oss och visar oss det historiska Vadstena under en timme med rundvandring.

Lunchen intar vi centralt i Vadstena beroende på vad som hunnit öppna inför våren.

Efter lunchen går vi ombord igen på bussen som efter ca halvtimmen når Kornettgården vid Vreta Kloster. Gården är ett privat museum, som består av uppbyggda miljöer från svunna tider. Samlingen innehåller tusentals bruksföremål från slutet av 1800-talet till 1980-talet. Där blir det en timmes stopp innan vi drar vidare mot Ljungsbro och Cloetta för en snabb runda bland godishyllorna innan vi drar hemåt igen efter många historiska besök.

Vi räknar med att vara åter i Örebro senast kl 18.00.

Kostnad: 600 kr (baserat på 20 deltagare och subvention från PFF centralt). För att resan ska kunna genomföras måste vi vara minimum 20 personer samt att anmälan är bindande. Tag gärna med anhörig eller god vän (icke medlem) som betalar 50 kr extra.

Anmälan: Bindande anmälan senast 7 maj till  agneta.emanuelson@telia.com  eller 070-697 42 25.

Ni känner säkert igen programmet. Resan vi planerade till våren 2020 blev ju aldrig av så vi gör det lätt för oss och tar om det 2022.

 

 

 

Till toppen