Laddar Evenemang

Vårens utflykt

Tid: Onsdagen den 15 maj 2024, kl. 7.45. OBS! Inställd pga för få deltagare.

Plats: Resecentrum hpl. A, M eller N (meddelas närmare).

I vår rattar Palm och Gyll oss igen och färden går norrut mot Säter, där vi ska besöka Mentalvårdsmuséet, ett psykiatrihistoriskt museum inrymt i en före detta vårdavdelning på Säters Sjukhus, som öppnades 1912. Vi tar en kort fika, som vi brukar, vid bussen på parkeringen innan vi möter guiden, som ska berätta under ca en timme.

Dags igen att äntra bussen för en ca kvarts färd till Stora Skedvi, Där kommer vi att besöka Skedvi Bröd. I den gamla lokalen bakades tidigare Vikabröd men som 2013 flyttades till Leksandsbröd i Leksand. Lokalerna togs då över av ett lokalt företag som startade upp bakning av ett liknade knäckebröd. Vi kommer även här att få en guidad tur på ca en timme och vid ettiden serveras vi Bondens lunch i deras restaurang med råvaror, som hämtats till stor del från omnejden och naturligtvis ingår knäckebrödet. Efteråt får vi möjlighet till inköp i deras saluhall och fabriksförsäljning.

Dags att äntra bussen igen. Vi kommer nu styra kosan söderut och hemåt. Vårt sista stopp blir eftermiddagsfika hos Elsa Anderssons konditori i Norberg. Detta anrika konditori startades 7 maj 1916, men brann ner till grunden i en anlagd mordbrand den 21 augusti 2015. Man beslöt att bygga upp det igen och öppnade igen 7 maj! 2017 – i samma anda och med lika goda bakverk som tidigare.

Efter detta tredje besök återvänder vi till Örebro och räknar med att vara åter i Örebro senast kl 18.00.

Kostnad: ca. 610 kr (baserat på 20 deltagare och subvention från PFF centralt). Fikat hos Elsa Andersson får var och en bekosta själv, då det är avhängigt till vad man beställer. För att resan ska kunna genomföras måste vi vara minimum 20 personer samt att anmälan är bindande. Tag gärna med anhörig eller god vän (icke medlem) som betalar 50 kr extra.

Anmälan: Bindande anmälan senast 7 maj till agneta.emanuelson@telia.com eller 070-697 42 25.

 

Till toppen