Laddar Evenemang

Islamska konsttallrikar och danska smörrebröd

Tid: Onsdagen den 23 november 2022 kl. 11.30.

Plats: Muséet Davids samling, Kronprinsessgade 30, Köpenhamn.

Vi kan samåka från Malmö C på Öresundståg (1039) kl 09.53, men kom till perrongen lite innan. Vi stiger av vid Norreport och går genom Kongens Have ner till museet. Det är ingen lång promenad och vi kan beskåda Rosenborgs slott och parken ”Kongens Have” samtidigt. Vi är framme i god tid och kan titta lite själva t ex på museets ”Guldålder” samling

”Davids Samling” grundades som ett privatmuseum av en förmögen dansk konstälskare för 100 år sedan, men har i stiftelseform på senare tid byggt upp en unik samling av islamsk konst. Kl 12.00 får vi en timmes sakkunnig guidning in i denna dekorativa icke-föreställande konstvärld (inkl en del överträdelser in i det förbjudna). Kl 13.00 har vi bokat bord i Restaurant Orangeriet, ett magnifikt glashus tvärsöver gatan (Kronprinsessgade 13), i kanten av Kongens Have. Ljust och festligt att sitta i. Vi festar förstås på smørrebrød (vilka sorter återkommer vi till). De kostar 125 DK/styck.

Sedan släpper vi ut oss i Köpenhamns julmiljöer, vi är redan nära dem – och fria att lämna dem när vi vill.

Anmälan: Obs! Visningen på museet är begränsad till 15 personer (pga av trånga lokaler). Därför gäller ”först till kvarn” principen. Om fler än 15 anmäler sig undersöker vi möjligheten att ändå vara med på lunchen, om man vill kan man då se museet på egen hand. Anmäl till Jarl (Jarl.Ingelf@gmail.com) så fort som möjligt, dock senast 19 oktober. Anmäl gärna också samåkning. Restaurangen har krav för avbeställning, så anmälan kan bli bindande.

OBS. Visningen på museet är fulltecknad sedan 7 oktober (efter mejlutskick), men det finns fortfarande platser kvar på restaurangen.

Kostnad: Fritt inträde på Davids samling. PFF bjuder på visningen, smørrebrøden 125 DK/styck, 2-3 är lagom. Tåg t o r Köpenhamn.

 

Till toppen