Program för våren 2018 PFF Örebro

Kära PFF-are i Närke med omnejd!

Tisdagen den 20 mars kl 13.00

MEDLEMSTRÄFF/VÅRLUNCH

I vår testar vi Coco Thai på Storgatan 13 i Örebro. Mycket omtyckt ställe vid pensionärernas pubaftnar.

Pris: 105: –

Föranmälan till agneta.emanuelson@telia.com senast söndag 18 mars!

Karta

 


 

Torsdagen den 17 maj kl. 8.15 – 18.00.

STUDIEBESÖK/VÅRUTFLYKT

 

Vårens utflykt går i matens tecken. Vi åker med Palm och Gyll igen kl. 8.15 från ”Myrorna” och färden går mot Grythyttan i vackra Bergslagen.

Vårt första stopp blir på Grythytte Qwarn där vi bjuds på förmiddagskaffe. Efter fikat har man lovat att visa oss kvarnen och sen blir det tid till ett besök i gårdsbutiken.

Vi tar oss sen till Måltidens Hus, denna fantastiska paviljong som fraktades till Grythyttan från världsutställningen i Sevilla och som nu blivit ett centrum för mat, dryck och måltidens form.

En guidad visning på ca 1,5 timme väntar på oss innan lunchen på Måltidens Hus. Bussen gör sen en sväng till Grythyttans centrum där vi kan strosa omkring i den härliga miljön kring kyrkan och gästgiveriet, kanhända göra ett besök på Neerings Glass och Choklad, där allt är egentillverkat och som har ett stort sortiment av egenimporterad lakrits från Nederländerna.

Vårt sista stopp blir Bredsjö Mjölkfår mest kända för osten Bredsjö Blå som tillverkas av fårmjölk med roquefortemögel. Även där får vi en visning av verksamheten. Avslutas med möjlighet till provsmakning och tillfälle till inköp.

Vi räknar med att vara åter i Örebro senast kl. 18.00.

Buss avgår från Fredsgatan/Klostergatan kl 8.15. Åter i Örebro senast kl 18.00.

Pris ca 450 kr (baserat på 20 deltagare och subvention från PFF centralt). Icke medlemmar 50 kr extra. För att resan ska kunna genomföras måste vi vara minimum 20 personer samt att anmälan är bindande.

Välkommen med Din anmälan senast onsdagen den 9 maj till Agneta Emanuelson  agneta.emanuelson@telia.com  eller 070-697 42 25!

Tag gärna med anhörig eller god vän.

Även om Ni inte tänker deltaga ber vi Er höra av Er, så vi vet att Ni erhållit inbjudan.

Karta

 


Hösten program är inte datumspikat ännu.

Vi planerar att ha en guidad tur i Stadsparken Örebro med lunch i Stadsträdgården i september, Örsta Galleri och lunchträff på Goda Rum eller någon provning i oktober, samt höstlunchen i mitten av november.

Välkomna till alla aktiviteterna!

Agneta, Lille-Mor och Ulla.

Lokalavdelningens webbsida.(http://pensioneradefarmacevter.se/lokalavdelningar/orebro/)
Till PFFs kalender. (http://pensioneradefarmacevter.se/pff-kalender/). Klicka där på rubrikerna för mer information!
Programmet i PDF-format för nedladdning.