Anmälan till samtliga höstens aktiviteter sker till: Göte Gustafsson, gote.gustafsson@gmail.com              0708-15 13 36, Jarl Ingelf Jarl.Ingelf@gmail.com 070-789 49 94

Heldag i Hilleröd

Tid: Tisdag 11 september, 9.00 – efter ca 16.00

Anmälan: Senast 4 september

Kostnad: Se beskrivning

I Hilleröd, en bit nordväst om Köpenhamn, finns ett fascinerande apoteksmuseum, som visar vad som en gång kunde göras på danska apotek, en del i halvindustriell skala med fortfarande fullt fungerande maskiner. Vi får en för oss speciellt anpassad visning av dedicerade danska yrkeskollegor. Vi äter lunch i anslutning till museet, ser lite av stan, får en liten sjötur till Fredriksborgs slotts magnifika barockträdgård, som inspekteras. Gemensam avfärd från Malmö C ca 9.00, fri hemfärd efter ca 16.00. Detaljerat schema tillställs anmälda deltagare.

Kostnad: Öresundståg och S-tåg t o r ca 350 SEK. Inträde, lunch, båtbiljett ca 200 DK. Föreningen bjuder på själva visningsavgiften.

 

Besök i skånska myllan

Tid: Torsdag 11 oktober 14.00 – ca 16.00

Plats: Kvarndala Hembygdsförening, Gamla Borrebackevägen 25, V Klagstorp, söder om Malmö

Kostnad: 30 kr för fika

Anmälan: Senast 4 oktober

I V Klagstorp strax söder om Malmö kan vi stiga rakt ner i den skånska myllan, som den en gång (ca 1940) tedde sig på Söderslätt i en typisk fyrlängad gård, med sitt lantbrukarhem, sina jordbruksredskap, sin trädgård med stenkantade grusgångar. Allt varsamt restaurerat och levandegjort av Kvarndala hembygdsförening. Vi får en timmes guidning av denna pärla – och kaffe med dopp.

 

Titta in i tapetantikvariatet!

Tid: Onsdag 21 november, 12.00- ca 16.00

Plats: Tapetorama, i en av deras lokaler i centrala Malmö

Kostnad: Egen lunch

Anmälan: Senast 14 november

Ja, företaget Tapetorama i Malmö köper och säljer gamla tapeter, ungefär som ett antikvariat handlar med böcker. Hit kommer överblivna rullar från våra gamla tapetfabriker och tapetaffärer för att få ett nytt liv i våra moderna hem, eller för att tapetsera väggarna i en tidstypisk film- eller TV-produktion. En av företagets kunniga tapethistoriker håller oss förhoppningsvis fastklistrade en god stund om allt detta. Före besöket på Tapetorama (kl 14.00) träffas vi PFF-are och äter lunch tillsammans. Beroende på hur många vi blir sker tapetvisningen antingen i Tapetoramas showroom eller i deras butik, båda i centrala Malmö, och vi lunchar i respektive lokals närhet – var det blir meddelas dem som anmäler sig.